Tølløse Hallens historie - kort fortalt

I 1960 var der et spirende idræts­liv i Tølløse.

Gymnastiksalen på Central­skolen var byens eneste og der var stor mangel på haltid.

Kommunen havde ikke planer om, at bygge en hal, så det blev et privat initiativ fra Frits Lundsbjerg og Evald, der blev startskudet på Tølløse Hallen.

De og andre friske folk fra Tølløse mente, at når Fårevejle, Knabstrup og Mørkøv kunne samle byen om at bygge en sportshal, kunne Tølløse også.

I foråret, den 20. april 1965, samlede man Tølløse Bold Klub, Tølløse Tennis Klub og Tølløse Håndværker- og Handels­forening til møde.

Dette blev startskudet og den 6. juni 1966 blev den selvejende institution Tølløse-Hallen stiftet med det formål, at man ved frivillig arbejdskraft skulle skaffe penge til og bygge en ny hal.
Hovedparten af de mange midler der skulle bruges blev tjent ved ved bankospil 2 gange om ugen, som ildsjælen Mogens Andersen stod i spidsen for.
Der gik et år fra den selv­ejende institution Tølløse-Hallen var stiftet, til man kunne stikke spaden i jorden forår 1967.

I vinteren 1967/68 lå arbejdet stille i 3 måneder.
Derefter tog det igen fart og den 21. september 1968 kunne man rejse buerne på Tølløse-hallen, der delvis blev taget i brug året efter d.1.december 1969.

Færdiggørelsen tog dog yderligere et par år og selve indvielsen fandt sted den 3. april 1971.
Det var en milepæl, der var nået.
Det var et kæmpe stort arbejde, der var gjort. Over 200 forskellige mennesker havde deltaget og lagt ca. 20.000 timers frivilligt arbejde i bygningen af Tølløse Hallen.

Tølløse Hallen har i dag driftsoverenskomst med Holbæk Kommune.